У Лікарні швидкої допомоги вперше в Україні провели трансплантацію легень і пересадку серця дитині!

У Лікарні швидкої допомоги вперше в Україні провели трансплантацію легень, а також пересадку серця дитині!

 

У ніч на 22 вересня було проведено п’ять трансплантацій. Загалом пересаджено: серце, легені, печінку і дві нирки. Також вперше було вилучено рогівку ока.

Донором став 54-річний чоловік, який помер від геморагічного шоку. Його стан був несумісний з життям. Та, попри трагедію, сім’я донора – дружина та двоє дітей дали згоду на забір органів. 

Вперше в Україні легені пересадили 56-річному львів’янину Віктору. Чоловік хворів на бульозну емфізему легень більше 10 років, три з яких він практично не виходив з дому через дихальну недостатність. Допомогти йому могла лише пересадка. Трансплантацію провели наші кардіохірурги Ігор Гуменний, Роман Домашич, торакальний хірург Юрій Король та анестезіолог Христина Орлинська з допомогою польських колег з Сілезького центру хвороб серця міста Забже, де наша команда уже неодноразово проходила стажування.

«Суть тієї методики, яку ми застосували щодо Віктора, полягає в тому, що трансплантацію проводять без штучного кровообігу, завдяки чому вона менш травматична. Ми трансплантували легені через мінідоступи з двох сторін. І вже наступного дня Віктор сам ходив палатою», - розповідає Ігор Гуменний.

Трансплантацію серця 13-річному Максиму з Волині провела бригада лікарів з Києва, Львова та Польщі. У липні хлопець переніс інсульт і декілька тижнів провів в реанімації. Серце підлітка не справлялось, тож йому терміново потрібна була пересадка.

Нову печінку отримала 37-річна львів’янка Марія, у якої був цироз. Пересадку наші лікарі провели разом із колегами з київської лікарні «Феофанія».

Трансплантацію нирок провели 40-річному Юрію родом з Донеччини та 45-річному Віталію з Тернопільщини. Обоє чоловіків хворіли на хронічний глоуронефрит та перебували на діалізі.

"Це ще один величезний крок на шляху до трансплантаційної незалежності. Наші громадяни тепер не мусять їхати на таке лікування за кордон, це уже доступно в Україні. Тепер потрібно зробити так, щоб цих операцій були сотні в рік, і кожен українець, який потребує донорського органу, його отримав", - каже генеральний директор лікарні Олег Самчук.

Про нас

Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова забезпечує цілодобове надання екстреної стаціонарної медичної допомоги населенню на госпітальному етапі при гострих захворюваннях, травмах, нещасних випадках, отруєннях та проведення лікувально-діагностичного процесу пацієнтам і потерпілим.

Контакти

Наша адреса:

79059, м. Львів, вул. І. Миколайчука, 9
Email:info@1tmolviv.com

Контакт-центр з надання послуг:
0 800 333 003

Ми у соціальній мережі:
Facebook