Нове відділення кардіохірургії та трансплантації серця запрацювало у нашій лікарні!

Надрукувати

Нове відділення кардіохірургії та трансплантації серця  запрацювало у нашій лікарні!

 

Палати, операційні та своя реанімація! У новому відділенні, яке будували близько року, надаватимуть допомогу всім: від новонароджених до літніх пацієнтів із різним спектром серцевих захворювань.

«Сьогодні ми можемо надати допомогу усім – від новонародженого до людини старшого віку, лікувати пацієнтів із вродженими вадами чи проводити трансплантації. Завдяки спонсорам, також маємо електрофізіологічну лабораторію, тому надаватимемо допомогу в разі порушенням ритму серця», – розповів завідувач відділення кардіохірургії та трансплантації серця лікарні Роман Домашич.

У відділенні загалом є 30 ліжок. З них 20 – до і післяопераційних, 10 реанімаційних. А також дві сучасні операційні та палата для пацієнтів після трансплантації з найкращою системою вентиляції, що насамперед передбачено для пацієнтів після пересадки легень.
«На сьогодні в нас є все, що необхідно для лікування серця. Також вже за тиждень-два в нас буде сучасна лапароскопічна стійка, і ми зможемо виконувати весь спектр мінікардіохірургічних операцій – від протезування і пластики клапанів, до аортокоронарного шунтування з мінідоступом. Це обладнання дозволяє нам відкоригувати будь-яке порушення ритму серця: від брадикардій – коли низька частота серцевих скорочень, і до найскладніших тахікардій», – додає лікар.

Тепер лікування вроджених вад серця, аортокоронарне шунтування, пластика і заміна клапанів, моделювання лівого шлуночка, розшаровуючі аневризми, і завершуючи трансплантацією серця – усе це можливо в нас. За сучасним обладнанням Роман Домашич порівнює нове відділення з європейськими клініками у Польщі, Австрії та Німеччині.