Вперше в Україні наші хірурги провели складну операцію з реконструкції обличчя

Вперше в Україні наші хірурги провели складну операцію з реконструкції обличчя.

 

12 годин команда медиків Клінічної лікарні швидкої допомоги формувала хлопцеві нову щелепу. Проводити складну ортогнатично-артропластичну операцію з реконструкції обличчя допомагав колега із Литви Сімонас Грібаускас, у якого за плечима досвід неодноразових подібних втручань.
Пацієнт – 20-річний хлопець з Одещини. У 5-річному віці разом з мамою він потрапив у ДТП і отримав складні переломи нижніх кінцівок та нейротравму. Лікарі, тоді, на жаль, не діагностували ще однієї травми - перелому нижньої щелепи!
«До нашої лікарні хлопець звернувся з ускладненнями після невдалого попереднього лікування. Наслідки були складними: щелепа не розвивалася як слід, пацієнту було важко жувати і спати вночі», - розповідає про пацієнта завідувач відділення щелепно-лицевої хірургії Олег Ковтуняк.

Давня травма з часом призвела до деформуючого остеартрозу лівої та кісткового анкілозу правої суглобової головки – хронічного захворювання суглобів із практично цілковитою їхньою нерухомістю.

«Нам був потрібен час, щоб підготуватися до операції! Спочатку ми виготовляли спеціальний ортогнатичний план в лабораторії Eurosplint та протези індивідуальних суглобів», - додає лікар.

Повернути щелепи у правильне положення та відновити деформовані суглоби вирішили провести за допомогою поєднаного хірургічного втручання - бімаксилярної ортогнатії з геніопластикою та артропластикою скронево-нижнєщелепових суглобів.

Для цього спеціалісти усунули розростання кісткової тканини, що заважало при відкриванні рота, розташували спочатку скронево-нижньощелепові суглоби, потім допереду висунули верхні щелепи та підборіддя.

Всього через кілька днів вигляд обличчя пацієнта - змінився! Тепер хлопець зможе забути про постійний дискомфорт та не відчуватиме труднощів рухах щелепою.

Про нас

Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова забезпечує цілодобове надання екстреної стаціонарної медичної допомоги населенню на госпітальному етапі при гострих захворюваннях, травмах, нещасних випадках, отруєннях та проведення лікувально-діагностичного процесу пацієнтам і потерпілим.

Контакти

Наша адреса:

79059, м. Львів, вул. І. Миколайчука, 9
Email:info@1tmolviv.com

Контакт-центр з надання послуг:
0 800 333 003

Ми у соціальній мережі:
Facebook