У Лікарні швидкої допомоги виписано першого в Україні пацієнта після пересадки легень

У Лікарні швидкої допомоги виписано першого в Україні пацієнта після пересадки легень!

 

56 -річний львів’янин Віктор понад десять років страждав на хронічне захворювання легень – бульозну емфізему.

Вперше в Україні було проведено унікальну для нашох країни операцію - трансплантацію легень. Операція тривала 12 годин, а вже через 7 годин після неї чоловік почав самостійно дихати, а через день – харчуватися. Після трансплантації вперше за останніх чотири роки Віктор дихає самостійно без кисневого концентратора. Раніше навіть декілька метрів з кімнати до кухні були для нього випробуванням.

“Ми з колегами радіємо за нашого пацієнта. І дуже хочемо, щоб його історія додала віри усім українцям, які потребують трансплантації легень. Усе можливо!”, – зазначив Олег Самчук.

Донором став 54-річний чоловік, який помер унаслідок геморагічного інсульту. Згоду на забір органів дала його дружина.

«До трансплантації я не міг лежати на спині, а тепер мені доступне таке задоволення, — розповідає Віктор. — Ходжу легко, одягаюся без проблем, гуляю, кручу педалі тренажера. Не можу зрозуміти, чому досі наша Верховна Рада не приймала потрібні закони, гальмувала розвиток трансплантації. Адже скільки життів українців можна було врятувати! Але краще пізно, ніж ніколи».

Нагадаємо, що в Україні 22 вересня провели першу трансплантацію легень чоловікові та першу трансплантацію серця дитині. Дві унікальні для нашої країни операції виконали за один день у Лікарні швидкої допомоги. Втручання провели наші кардіохірурги Ігор Гуменний та Роман Домашич разом із польськими колегами з Сілезького центру хвороб серця м. Забже – Пьотра Паска, Мачіея Урліка, Стасела Томаша та Анни Пюро.

Про нас

Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова забезпечує цілодобове надання екстреної стаціонарної медичної допомоги населенню на госпітальному етапі при гострих захворюваннях, травмах, нещасних випадках, отруєннях та проведення лікувально-діагностичного процесу пацієнтам і потерпілим.

Контакти

Наша адреса:

79059, м. Львів, вул. І. Миколайчука, 9
Email:info@1tmolviv.com

Контакт-центр з надання послуг:
0 800 333 003

Ми у соціальній мережі:
Facebook