Ми виписали пацієнтку, що важила 198 кг та яка понад усе хотіла схуднути

Команда медиків Центру хірургії допомагала молодій жінці позбутись «фартуха» з власної жирової тканини та схуднути на понад 80 кг за майже дев’ять місяців кропіткої роботи.

38-річна пацієнтка звернулася до нас із ожирінням ІІІ ступеня та гігантською післяопераційною грижою. ЇЇ вага на той час сягала 189 кг.

 

Попередньо в іншому медичному закладі жінці провели операцію з видалення жовчевого міхура, після якої утворилась післяопераційна вентральна грижа. Ця грижа так стрімко збільшувалась в розмірах і прогресувала, що в пацієнтки з’явився жировий «фартух», який сягав нижче колін.

 

Усе це суттєво впливало на якість життя молодої жінки. Тому медики запропоновали декілька методів схуднення. Так, пацієнтка обрала для себе метод поміщення в шлунок спеціального балона, який знижує апетит та надає відчуття ситості. І завдяки цьому вона схудла на 40кг.

 

Проте невдовзі наші спеціалісти зіткнулись із перешкодою: почалась непрохідність у грижовому мішку. Зваживши всі ризики, команда Юрія ШАВАРОВА прийняла рішення оперувати:

 

-Видалення грижі за методикою Раміреса (переміщення м’язів передньої черевної стінки) з використання поліпропіленової сітки;

-Видалення половини товстої кишки, 1м 20 см тонкої кишки та їхнє з’єднання між собою (розширену правобічну геміколектомію з накладанням анастомозу). Така резекція дозволила помістити грижовий мішок в черевну порожнину та виконати безнятягову пластику передньої черевної стінки. Усе це дозволило уникнути розвиток значного підвищення черевного тиску, що призвело б до гострої ниркової та дихальної недостатності;

-Видалення майже 25 кг надлишкової шкіри та підшкірної клітковини.

 

І тут хочемо сказати, що такі операції потребують вкрай якісної, ефективної та злагодженої роботи багатьох медичних бригад – і анестезіологів, і терапевтів, і кардіологів, і ендокринологів, і хірургів, а також роботу з дієтологом та реабілітологом.

 

Зараз задоволена пацієнтка продовжує худнути та вести повноцінне життя. З часом її очікуватиме ще одна операція – абдомінопластика. Це дозволить досягнути гарного вигляду передньої черевної стінки.

Про нас

Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова забезпечує цілодобове надання екстреної стаціонарної медичної допомоги населенню на госпітальному етапі при гострих захворюваннях, травмах, нещасних випадках, отруєннях та проведення лікувально-діагностичного процесу пацієнтам і потерпілим.

Контакти

Наша адреса:

79059, м. Львів, вул. І. Миколайчука, 9
Email:info@1tmolviv.com

Контакт-центр з надання послуг:
0 800 333 003

Ми у соціальній мережі:
Facebook