Перша печінка – уже пересаджена в нашій лікарні

Надрукувати

Ще одне серце, дві нирки та першу печінку від посмертного донора пересадили у Лікарні швидкої допомоги міста Львова. Так, трансплатація печінки виконана вперше у Західній Україні!

Донором стала 47-річна жінка, яку госпіталізували з розривом аневризми. Її рідні - мама та син, що навчається в семінарії – одразу дали згоду на донорство задля порятунку інших життів.

Печінку пересадили 39-річній жінці із Житомира, що мала цироз. Така хвороба не піддається лікуванню, тому єдиним виходом для пацієнтки є саме трансплантація.

 

Для проведення операції ми запросили колег із Національного інституту хірургії та трансплантології ім.О.Шалімова на чолі з Олександром Гриненком. Це – вкрай непроста операція, і вона тривала близько десяти годин.

 

В той же час у інших трьох операційних наші медики пересаджували серце та нирки.

Серце отримав 45-річний одесит. Серце чоловіка постраждало після інфаркту. Тому донорське серце – єдиний шанс на порятунок.

 

До операції ми залучили також наших колег з Інституту серця – команду нашого доброго друга та партнера Бориса Тодурова. Трансплантацію виконували спільно з нашими кардіохірургами.

Нирки отримали мешканці Тернопільської області - 35-річна жінка та 47-річний чоловік. Нові нирки запрацювали ще на операційному столі.

 

Станом на сьогодні пацієнти, що отримали донорські органи, почуваються добре.